2009. október 22., csütörtök

Van baj a fejekben

Részlet a Pázmány Péter katolikus egyetem levelezési listájáról (a videó felbukkanását követően):

Subject: Re: [PPKE-J2009] "Nyílt politikai propaganda, zsidózás, cigányozás és fröcsögő gyűlölet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karának közgazdaságtan előadásán!"

Atyaúristen ez nagyon undorító! Most őszintén; ezt ki tehette föl a youtube-ra? Merthogy ez egy remek ea. volt, én ott voltam, és a tanárnő - bár nagy hangon beszélt kétségtelenül - de nem fröcsögött és nem gyűlölködött, hanem a kommunizmusról tartott ea.-t. Vannak gerinctelenek sorainkban is...

2009/10/20 Kristóf Puy <puyka@ymail.com>

http://atv.hu/hircentrum/091020_nagy_imre__zsidok__ciganyok__eloadas_a_pazmany_peter_katolikus_egyetemen.html

Subject: [PPKE-J2009] szégyen

SZÉGYELJE MAGÁT AZ AKI FELTETTE AZ ANYAGOT ,IGAZI KOMMUNISTA DISZNÓ VAGY BÁRKI IS VOLTÁL AZ MÉLYEN A SZíVEDBE SZÉGYELD MAGAD,UNDORÍTÓ VAGY.!!!!!!!!!!

Subject: Re: [PPKE-J2009] "Nyílt politikai propaganda, zsidózás, cigányozás és fröcsögő gyűlölet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jogi Karának közgazdaságtan előadásán!"

Esküszöm, nem szólok több olyant, ami nem tananyagba vágó, csak ezt az egyet:

Gyerekek, csak tudjuk meg, hogy ki volt ez a mocskos besúgó. Közöttünk ül, és velünk akar vizsgázni. És van pofája megvágottan feltenni ezt az anyagot a netre, van pofája csámcsognivalót dobni a proliknak.

Részemről személyes sértésnek veszem ezt az árulást. Mert ennek az lesz a következménye, hogy ezentúl nem hallgathatunk olyan előadást, amit az oktatóink szívükből mondanak, cenzúrázatlanul, emberként az embereknek. Ez az én egyetemem is, és azt hiszem, sok hallgató osztozik a véleményemben, ha azt mondom: Minket sértett meg azzal, hogy kiteregeti a mi belső magánügyünket, a mi előadásunkat.

Tudjuk meg, ki volt ez a disznó. Most komolyan. Nem kell neki feltétlen segítenünk ezentúl és anyagot küldeni, hiszen ő döntött úgy, hogy nem tiszteli a közösséget.

Nem kell mindenkinek feltétlen politikai egyetértésben élnie - hisz a világ sokszínű, és ez így szép. De ki kérem magamnak, hogy valaki közülünk adjon ki olyan anyagot, amit el tudnak ferdíteni, és fegyverként tudnak használni. Mindenki tudja, hogy mennyire más íze van egy vágott szövegnek, mint egy vágatlannak, és mennyire más ízt ad az egésznek az a cím, amit a sajtó elévágott...

Mélységesen sajnálom, hogy csak egy hallgató vagyok, egy tehetetlen pont ebben az ügyben, és nem tudom megvédeni az előadót, és nem moshatok be egyet annak az illetőnek, aki volt olyan "intelligens", hogy abból az előadásból ezt szűrte le.

Noll Eszter

Subject: [PPKE-J2009] no komment

Ez felháborító!!! Ki volt az a pofátlan besúgó? Nem igaz hogy valakinek ennyi esze legyen!! Most komolyan még a rendszerváltás után is kommunizmusban élünk? besúgok még most is mindenhol. Nem lehet igaz hogy nem tudott gondolkodni az illető hogy miket küldd el a mai sajtónak akiket a szoci kormány írányít és úgy táncolnak ahogy fütyül a mocskos mszp banda. Össze kell fogni sürgősen és kiállni a tanárrnő mellett!

csak egy példa: volt osztálytársam kiment tűntetni mikor feloszlatták a magyar gárdát és a rendőrök szembefújták és elvitték egy éjszakára( hogy mit csinált? bűne hogy ült a fűben!) tegnap kapott egy levelet amiben az állt hogy elítélte őt a 3ik kerületi kapitányság és választhat: 30nap börtön v. 30000ft v 6 nap közmunka. Mi a bűne ? szolidaritást vállalt a magyar gárdával és ült a fűben... Draskovicsék elkövetnek mindent a magyarok ellen...

Subject: Re: [PPKE-J2009] J2009 digest, 1 kötet, 34 szám

Az ilyen ember képmutató. Elfogadta egy katolikus oktatási intézmény szellemiségét, amikor beiratkozott. Jogásznak jelentkezett, aki az igazságot kutatja, védi. Tudományt akar, amit bemocskol.

Borzasztónak tartom, hogy ilyen emberek bekerülhetnek a felsőoktatásba!; és sajnos az ilyenekből egyre több van. Már elvégeztem egy főiskolát, felsőoktatásban dolgozom, látom az egyre süllyedő morált, de ez a mocsok mindenen túltesz.

Reménykedjünk abban, hogy gyorsan távozik köreinkből.

S. Melinda

Subject: Re: [PPKE-J2009] (nincs tárgy)

Sziasztok!

Én eddig nem írtam erre, sőt még az említett Youtube feltöltést sem volt időm megnézni. Majd sort kerítek rá. Azonban ennek az Eszter által felvetett dolognak utánajártam mit lehet tenni, azt az infót kaptam, hogy a szolgáltató bizonyára tárolja annak a számítógépnek az adatait, melyről feltöltötték. (Persze lehet hogy internetkávézós a cucc, de ebben az esetben is lehet valamit tenni.)

Így mivel ezt az általatok elmondottakból tekinthetjük lejáratásnak, szerintem mindenképpen lehet a rendőrséghez fordulni. Akik hivatalból megindítják a nyomozást. Ha nem is sikerül az illetőt teljesen felelősségre vonni, remélem szerzünk neki néhány kellemetlen és aggódó percet. Mindenesetre azt gondolom szégyen és gyalázat hogy valaki aki jogásznak készül és ezeknek az előadóknak az előadásait hallgatja, az ilyet tesz, és tehet.

Enikő

10 megjegyzés:

  1. Ember. Pro primo. Tudom, hogy könnyebb úgy mocskolódni, ha nem kell félned a következményektől, mert névtelenül teszed, de mondd: ez gerinces, egyenes emberhez méltó dolog? Becsületes dolog úgy sarat dobálni, hogy eltakarod az arcod? Szerintem nem. Márpedig az az apró technikai gond van, hogy becsületesség, egyenesség és gerincesség nélkül semmit nem ér a kritika, mert akkor nem tanítani vagy javítani akar, azaz alkotni, hanem bántani és kötözködni, azaz rombolni. Nincs mögötte ember, nincs mögötte személyiség, marad tehát az üres héj, ami bántó és sértő.

    Pro secundo. Tudod, az ember nyelvi képessége végtelenül gazdag. Ahhoz, hogy megfogalmazz egy bizonyos gondolati tartalmat, milliónyi kifejezés áll rendelkezésedre. Miért pont ezt, miért pont így? Mindennek oka van, és ha valami bántóra sikerült úgy, hogy a személytelensége miatt még annak a lehetősége sem áll fenn, hogy az illető netán csak érzelmi szélsőségében fogalmazott így, akkor az illető vagy őrült (de legalábbis a normától jelentősen eltérő), vagy szándékoltan bántani akart. Márpedig akár őrült, akár szándékosan bántó, egyik esetben sem érdemes komolyan venni, mert nem a valóságról beszél. Ezzel persze önmagában nem lenne gond. De ha valaki azt hiszi, de legalábbis úgy állítja be, hogy a valóságról beszél, miközben ez nem igaz, akkor már gáz van.

    Esetedben pedig erről van szó. Ez az egész szituáció, úgy ahogy van, gáz. Gáz, mert fölöslegesen megszégyenítesz vele valakit. Gáz, mert azt sugallod, hogy te most hű, de megmondod a frankót, pedig nem mondod meg, mert egyrészt, a frankó az angol “frank”, azaz becsületes, rendes szóból ered, és azt már fent elmondtam, hogy szerintem miért nem becsületes ez így, másrészt viszont a fenti kifejezés valami olyasmit jelent: megmondja az igazat, a valódit, azt, ami van, ami jó - és mint már említettem, te közelébe sem jársz ennek. Ez egy kicsit olyan, tudod, mint amikor valaki jót röhög a saját viccén, ami valójában egyáltalán nem vicces, hanem esetleg szánalmas. Avagy sértő.

    Pro tertio. Mindenki hibázhat, és ez alól Botos Katalin sem kivétel. Lehet, hogy most kinyílt előtted a világ, és azt hiszed, mindenkinél okosabb vagy, szerintem sokan ismerik (és talán azt mondhatom, ismerjük) ezt az érzést, mert az ember hajlamos elrugaszkodni a valóságtól. Fiatalok vagyunk, elsősők, másodikosok, de tudod, egy dolog biztos; mégpedig, hogy a legnagyobb bölcseket általában alázat kíséri. Például annak elismerésével, hogy ők is hibáznak. Nálad az alázatnak nyoma sincs, sajnos, ami azért rossz, mert arra késztet, hogy bántó, sértő módon nyilvánulj meg, amelyet aztán a lelkiismereted halk figyelmeztetései miatt szégyenteljesen a névtelenség mögül ordítasz bele az éterbe.

    VálaszTörlés
  2. Pro quarto. Ha véletlenül te is Pázmányos lennél, akkor, gondolom, hallottál már arról a szövegről, hogy “szeresd felebarátodat, mint önmagadat!”, meg arról, hogy “Úgy szeressétek egymást, ahogy én szerettelek benneteket!”. Ezt körülbelül ezerhétszáz évvel később egy cirkalmas, hosszú dokumentumban újrafogalmazták, és azóta a dokumentumm minden polgári demokráciának alapja. (Nevezett dokumentumot egyébként az “Emberi és polgári jogok nyilatkozata” címen emlegetik.) Csak ott nem a szeretet volt a kulcsszó, hanem a másik ember szabadságának és jogainak tiszteletben tartása, valamint annak az elvnek a megfogalmazása, hogy “úgy tégy másokkal, ahogy szeretnéd, hogy ha veled is tennének”. De a kettő egyébként ugyanazt eredményezi. Tehát vagy keresztény vagy, akkor Jézus szavai kötelezőek. Nem mintha ez a szó, hogy kötelező, a keresztény (vagy keresztyén, szinte mindegy) értékrendbe beleférne, inkább úgy mondanám, hogy enélkül nem lehetsz keresztény. Ha nem vagy keresztény, akkor is magyar állampolgár vagy, és elvileg demokráciában élsz, aminek mindenféle kényelmi adottságát használod, és jogosan fel lennél háborodva, hogyha ebből bármit is elvennének. Többek között a szólás szabadsága is ide tartozik, amelynek alapján te most feltetted a videódat a kommentjeiddel, létrehoztad ezt a blogot. De akkor miért élsz úgy a jogaiddal, hogy eltaposod azt az alapelvet, amire az épül? Merthogy ha nincs az alapelv, akkor nincs a belőle származó jog sem - és akkor pedig miért is írsz ide?

    Bármily hihetetlen, ez nem ellened szólt, már csak azért sem, mert ötletem sincs, ki vagy: nem tudok ki ellen beszélni. De nem is akarok, én inkább konstruktívan állnék hozzá, és azt mondom: Botos tanárnő MELLETT beszéltem. Persze, ha a nagyátlagból indulok ki, te most ezen vagy megsértődsz csakazértis és visszaflame-elsz, vagy jót nevetsz, és teszel rá magasról. És miért ne indulnék ki a nagyátlagból? Nincs más kezdőpontom, mert sajnos, semmivel sem azonosítottad magad.
    De mondjuk most rajtad a sor, hogy bebizonyítsd: én is tévedtem. Csakhogy ennek más a módja, nem az eddigiek, mint ahogy az, remélhetőleg, világos most már.

    Üdv,
    Levente

    VálaszTörlés
  3. Egy fejben látok problémát, a tiedben. Nézzél tükörbe és mond meg mit látsz. Mocskos gilisztát?! Akkor remek! Helyben vagy. Akkor most nézd meg a füledet is, kipucoltad mostanság, vagy csak részlegesen "vágottan" hallasz! Ajánlom a mindenféle csuda fülpucoló eszközöket. És mi van a sziveddel? A helyén van? Még dobog? Jobban dobogott, amikor feltöltötted? Most nincs gond a lelkiismereteddel például?
    És mi lesz a gyomroddal? Remélem egyszer begörcsöl, amikor Botos Katalinnal fogsz jópofizni!
    Az én gyomrom ezt nem bírta megemészteni, a szívem elfacsarodott, a fülemet arra fogom használni, hogy ha egyszer elszólod magadat kedves (itt most bajban vagyok a megnevezéssel... mindenki gondoljon ide akármit tetszés szerint)-----, akkor a fejemet szétrepesztő düh, téged csak kis százalékba érjen. Remélem megtalálnak és fegyelmi elé toloncolnak.
    Üdv.: Pálfy Panka (igen, nekem van nevem, arcom, nézz meg iwiwen, és gáncsolj ki a folyosón vagy nem tudom, nem is érdekel! Véleményem van, és én ezt nyíltan vállalom! Ajánlom neked is, bár a végén csattan az ostor. Remélem rajtad nagyot pattan!)

    VálaszTörlés
  4. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  5. Kedves ismeretlen felebarátom!:)

    Engedd meg, hogy ezúton elküldjem neked egy roppant helyes dal szövegét, mely igazán idevágó és mindent kifejez. Sőt, tisztelettel elküldöm a u2be linket is, hogy teljes legyen az élevezet.
    Hallgasd örömmel!:)



    Lily Allen - Fuck you

    Look inside, look inside your tiny mind
    and look a bit harder
    cause we’re so uninspired
    so sick and tired
    of all the hatred you harbor

    so you say it’s not okay to be gay
    well I think you’re just evil
    you’re just some racist who can’t tie my laces
    you’re point of view is medieval

    Fuck you, fuck you very very much
    cause we hate what you do
    and we hate your whole crew
    so please don’t stay in touch

    fuck you, fuck you very very much
    cause your words don’t translate
    and it’s getting quite late
    so please don’t stay in touch

    do you get, do you get a little kick out of being small-minded?
    you want to be like your father
    it’s approval you’re after
    well that’s not how you’ll find it

    do you, do you really enjoy living a life that’s so hateful
    cause there’s a hole where your soul should be
    you’re losing control of it
    and it’s really distasteful

    Fuck you, fuck you very very much
    cause we hate what you do
    and we hate your whole crew
    so please don’t stay in touch

    Fuck you, fuck you very very much
    cause your words don’t translate
    and it’s getting quite late
    so please don’t stay in touch

    You say, you think we need to go to war
    Well you're already in one.
    Cause it's people like you that need to get slew
    No-one wants your opinion

    Fuck you, fuck you very very much
    cause we hate what you do
    and we hate your whole crew
    so please don’t stay in touch

    Fuck you, fuck you very very much
    cause your words don’t translate
    and it’s getting quite late
    so please don’t stay in touch


    http://www.youtube.com/watch?v=U2p4J9tiL-w

    VálaszTörlés
  6. ...és az elmúlt kommunizmus széljárása illetve az elgyötört 40 év "utópisztikus" gondolatisága tényleg felüti némely elhívatott utódban a szellemiségét...sajnálattal olvasom a "támadó" védekezését.Az egyetemünkön magasszintű oktatás folyik (!)hűen tükrőzve a katolikus hitet.Aki a történelmet ismeri,ennek tudatában van.Botos Kati néninek külön köszönet,hogy a saját szavaival,ilyen elhivatott hozzáállással képviseli a véleményét(!)és oktatja,neveli a leendő jogászokat.Akik a közeljövőben a saját illetve ügyfeleik igazáért küzdenek majd szemben azokkal akik az igazság elfojtására törekednek, megrögzötten, kisértve a múltat...Amennyiben valaki nem ért egyet az oktató nézeteivel,miért nem teszi fel a kezét és vállalva a tiszta érvelését,arccal vitázik? Nem sunnyogva,névtelenül,elbújva,kémkedve mint abban a rendszerben amikor a sokat emlegetett 3/3-asok hasonló módon irogatták jelentéseiket.Mert,ugye,gondolnám, hogy nem az egyetemünkre jár hanem külső besúgóként ténykedik és mosolyogva "jelent" rólunk!! Szabó Annamária

    VálaszTörlés
  7. Ezt nem hiszem el. Ez már mindennek a teteje.
    Ennyi őrült lelkileg és idegileg instabil ember egyhelyen...szörnyű
    Miért van az, hogy ennyire sok paranoiás emebr van és mindenki besúgókat meg ügynököket sejt minden bokorban a 21. században?

    Abba senkisem gondol bele, hogy egyszerűen csak vannak emberek akiknek más a véleméynük és sérti őket az előadások közben nyílt politizálás. Mert nem kiváncsiak arra, hogy sértegetik az identitásukat.

    Szóval ez már nevetséges...

    VálaszTörlés
  8. És mindenkinek mondom, hogy kérlek szépen titeket, könyörgöm ébredjetek fel az álomvilágból és nőjjetek fel, mert borzalom amit itt mindenki művel.

    Én egy pázmányos diák vagyok, aki egyetért azzal az emberrel aki közzétette ezt a hanganyagot.Szeretem az iskolámat, de azt sosem szerettem, ha előadásokon némely tanár össze vissza beszél és számomra sértő megjegyzésekkel dobálózik ahelyett, hogy a tantárgyról beszélne.

    De most derült ki számomra leginkább, hogy mekkora a fertő ebben az intézményben, és nem arra gondolok, aki feltette a videót, hanem a sok mocskolódó, fenyegetőző, káromkodó végtelenségig primitív emberre, akik szebbnél szebb bejegyzéseket irkálnak...

    Kérdem én, hol vannak az értelmes diákok? De mostmár legalább tudom, hogy nem vagyok egyedül...

    VálaszTörlés
  9. Wordshaker, nem volna jó, ha összemosnánk a dolgokat, már csak azért sem, mert a te véleményed, és az ismeretlenül diktafonozó ismeretlen ember véleménye között van egy apró különbség: te vállalod az arcod. Van neved, szerintem ha rákérdeznék, ki vagy, akár még meg is mondanád.

    Én az első hozzászólásomban sem a tanárnő kijelentéseit bíráltam, mert nem hiszem, hogy az a témához tartozik. Én, a magam részéről ugyanúgy nem értek minden szavával egyet, ahogyan te, vagy más ember. Ettől függetlenül bárki nyugodtan egyetérthet vele, szíve joga, és a joga az ott különösen világosan értendő. Magyarországon szólásszabadság van, s a jogi egyetemeken pedig hagyományos a politizálás. Ha nem hiszed el, látogass el az ELTE-re, nekem a nővérem jár oda, és mindennaposak az efféle véleménynyilvánítások. Gondolok például Fleck Zoltán jogszociológus óráira, akinek ez a dolga, hogy tudniillik értékeljen és gondolkodásra késztessen, de megnevezhetném Gellér Balázs büntetőjogászt, aki a tojásdobálásos Btk. módosítást kamerák előtt baromságnak nevezte. Bár most szabadságon van, de Morvai Krisztina is majdnem húsz éves pályafutást tudhat a háta mögött az ELTE falai közt. És vajon az mitől jobb, ha számodra kedves, ahogyan fogalmaztál, nem "sértő megjegyzésekkel dobálózik" a tanár? A kettős mérce sosem egészséges dolog.

    Kérdezem én, hol politizáljanak, ha nem a jogi egyetemen? Sajátos népbetegség ma Magyarországon ez az apolitikusságra való nevelés, vagyis hogy mindenki azt mondja, nem kell politizálni, mert hogy minek. Szerintem rossz a felvetés, kell politizálni, és erre lehetőséget kellene adni a hallgatóknak és az oktatóknak is egyaránt, mégpedig azért, mert a mindennapi életünkhöz hozzátartozik. Nehezen tudom elképzelni azt a civil praxist, ahol a jogi egyetemet végzett szakember nincs otthon az aktualitásokban. A közgazdaságtan épp úgy szól a politikáról, ahogyan a politika a közgazdaságtanról. Ezzel persze nem azt mondom, hogy a véleményét bármilyen formában előadhatja, de talán figyelembe vehetnénk, hogy a tanárnő már nem fiatal, egy teljesen más (és amúgy szó szerint "totálisan más") rendszerben élte végig az életét. Remélem nem haragszol meg, ha feltételezem, hogy ha joghallgató vagy, valószínűleg fiatal is, legalábbis ahhoz a korosztályhoz tartozol, ahol ezeket már nem kellett végigélni (ti. énekelni úttörő dalokat, részt venni a rendszerváltásban, stb). Nyilvánvalóan szemléletbeli eltérések vannak a két generáció között, és talán azt is lehet mondani, hogy a tanárnő mintha egy picit túlzottan az ifjúság nevelésével foglalkozna, mintsem a közgazdaságtan tárgyával.

    Ezen felül akkor is úgy hiszem, hogy hogy nehezen lehet "értelmes diáknak" nevezni valakit, aki névtelenül, arctalanul feltesz egy videót az internetre, a saját kommentárjaival. Tudod, talán odáig még rendben is lenne a helyzet, mondjuk ha legalább példát mutatva, pártatlanul közölte volna a hanganyagot, jelezvén, hogy ad 1.) össze van vágva, ad 2.) az unalmasabb, nem inkriminált részletek nélkül. Azonban ez az ismeretlen valaki nyitott egy blogot, levelezőlistás magánlevelezésekből idézget - és most nem a jogellenességéről, inkább az etikátlanságáról beszélek. Azt a látszatot kelti, mintha nála volna az igazság, és mintha csak a saját véleménye volna a helyes - holott éppen ez ellen próbált harcolni akkor, amikor feltette ezt a videót. Kissé abszurd és nevetséges helyzet az ilyen, és semmiképpen sem előremutató.

    Márpedig mit ér a kritika - hogy magamat ismételjem - ha pont a lényege vész el, tehát nem tanítani, javítani, alkotni akar? Nincs mögötte ember, személyiség, marad tehát az üres héj, ami bántó és sértő. Abban igazad van, hogy nem mindenki képez kulturált formában megfogalmazni azt, amit gondol, de nem hiszem, hogy az a helyzetet minősítené, javítaná, avagy rontaná. Nem, mivel továbbra is fennáll az, ahogyan és amilyen formában élt az ismeretlen véleményének kinyilvánításával... ez pedig haragot és dühöt gerjeszt azokban, akik ezzel nem (így) értenek egyet.

    Üdv,
    Levente

    VálaszTörlés
  10. Kati néni ominózus zsidózó mondata 99%-ig igaz, de az az fránya kis 1. ugyanis a magyar kommunizmusnak nem az antiszemitizmus volt a célja. és itt egy nagyon leheletnyi, ámde hazug csúsztatás...

    VálaszTörlés