2009. október 26., hétfő

Ott voltunk ma is

Ahogy ígértük természetesen megjelentünk a hétfői előadáson - a hanganyagot még este publikákjuk - addigis szürreális élményeinkről csak annyit: az előadás előtti percekben az egy főre jutó zsidózást, cigányozást és komcsizást még vona ,,harmadikerő'' gábor is megirigyelte volna. El is gondolkodtunk, hogy az EP választások utáni eredményen Morvai Krisztina háta mögött örömködő fiatalok között hány Pázmányost találnánk.

Hamarosan!!!

Szösszenetek a Pázmány-JÁK HÖK levelezési listáról. :)

10 megjegyzés:

  1. Jaj, édes öcsém!

    Egészen messze jársz már a valóságtól, és nem is veszed észre, mennyire... Ennek csak egyik eleme, hogy nyilvánvalóan egyedül vadorzóskodsz hétfő reggelenként, mégis T/1-ben írsz. Talán magadat is nyugtatod ezzel, amit megértek. Nem lehet könnyű ekkora utálattal szembenézni, de ez bizonyára csak tovább fokozza a küldetéstudatodat.

    A motivációt egyébként egyszer, a posztok olvasása közben majdnem meg is értettem. Nyilván problémákkal teli a magyar (felső)oktatás, és sokan, sokszor elmondták már, hogy ez így nem mehet tovább. Sajnos hamar el kellett vetnem hogy ennek megváltoztatásán buzgálkodsz, ugyanis a szavaidból sugárzik a kisebbségi érzés és a feltűnés iránti elfojtott vonzalom. Attól tartok, hogy rosszul látod, ha úgy hiszed, most elértél valamit, amit akartál.

    Pontosabban elértél valamit, méghozzá hogy az általad cigányozásnak, zsidózásnak titulált gondolkodás mögé egyként állt be a Pázmány jelentős része, nem nézve azt, hogy valójában miről is van szó (az külön öröm, hogy valóban nem történt zsidózás, cigányozás, de ez az összefogás szempontjából már-már mellékes), és olyan öntudatot adtál, amivel csak a legellentétesebb világnézetüek nem tudnak azonosulni, de ők is legfeljebb csendben, elgondolkodva figyelnek -tanulva a te élvhajhász, középiskolai verésekből és visszautasításodból táplálkozó haragodból.

    Egyébként -mint oly' sokszor- most is segít a gondolkodás. Miért nem vitatkozol, miért nem kérdezel és miért nem kételkedsz? Annyira egységesnek tűnik számodra, hogy a Pázmányon mindenki vonagáborkodik? Elég sok embert ismerek az egyetemen, és nekem úgy tűnt, nem én vagyok az egyetlen, aki az általad túlreagált és kiragadott politikai szélsőségeket kerüli, illetve elítéli, mégis találkoztam velük ma reggel. Szerintem nézz magadba, csendben gondolkodj el, hogy hova tartasz, mert egyedül maradtál. Akadnak zsidózók és cigányozók az országban; akadnak olyanok, akik -akár személyes érintettség, akár felvilágosultság okán- elutasítják az ilyen primitív gondolkodást. Ez a két oldal nem barátja egymásnak, aminek sok oka lehet a véleménykülönbségekre épülő politikai berendezkedésen kívül, de egy valamiben tuti megegyeznek: a nézettársaikat arc nélkül hátbatámadó hisztizőket kirekesztik.

    És még valami: jobb lenne, ha utána járnál a levéltitoknak, mert egyre mélyebben gázolsz a jogi fertőben :)

    .éb.

    VálaszTörlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  4. Drágaságom!
    Remélem,amikor felállva tapsoltunk, akkor te meghúztad magad a sarokban és meg se rezdültél. Akkor ráadásként még képmutató is lennél...
    és hogy is jössz, ahhoz, hogy ilyen tiszteletlen légy? ez a nagy bla bla bla, amit te irogatsz itt olyan lelkesedéssel,hogy jó nézni!
    Nem vagy kerek kisbarátom!
    üdv néked, szép álmokat, álmodj a dübörgő szerencsétlen jogász-csemetékkel, akik mocsok módon (szerintem veled együtt) dübörögve tapsolnak perceken keresztül egy olyan közgazdásznak, aki már letett valamit az asztalra!
    Álmodj angyalkát!
    Pálfy Panka

    VálaszTörlés
  5. Figyelj picinyem, nem tudom miket képzelegsz, de tájékoztató jelleggel közlöm, a felsőoktatásban való részvétel csak lehetőség. Nem kötelező, elmehetsz a francba.Az meg csak a szellemi képességeidet minősíti, hogy a jogfilozófiával erős kapcsolatokat ápoló Bálintról feltételezed, hogy foglalkozik az ilyen szellemi és erkölcsi véglényekkel, mint te. Szánalmas vagy.Hányingerem van tőled.

    VálaszTörlés
  6. Najó, utolsó bejegyzésemet küldöm.
    Ember, ez itt nem a Star Wars, nincs háború, csak a te fejedben. Ez nem a Dallas, még csak nem is US & A, hanem Magyarország. Nincsenek konspirációs szálak a történetben, a szürrealitás hézagos képei pedig csak a te bárgyú elmédben léteznek. És mi ez a többes szám? Ne akarj már az új Frei Tamás lenni... Mintha a Napló oknyomozó riportját hallanánk kisstílű formában. ÁLLJ LE, mert béna vagy és hazug. Egy emberként utálunk.:)

    U.I.: MAKE LOVE NOT WAR!

    VálaszTörlés
  7. Ember nem szarik oda, ahonnan eszik. A tudás morzsáit csipegetni vagy ott. Úgyis ki fog derülni, ki vagy. S erkölcsi hulla leszel. Már az vagy...

    VálaszTörlés
  8. Nekem tetszik amit csinál "pázmányfüle" és nem hinném, hogy egyedül vagyok vele. még regisztráltam is a kedvéért. :D :P

    A sulimat szeretem csak némely tanárt nem, meg a diákok nagyrészét, amugy minde szuper...

    VálaszTörlés
  9. Én igazából annyit szeretnék megtudni, hogy Neked, Kedves Pázmányfüle, aki hozzám hasonlóan erre az egyetemre jársz, s gondolom azért iratkoztál be, hogy el is végezd, szóval Neked ezzel mi a célod.
    Nem látom értelmét annak amit csinálsz. Hasznod nem származik belőle. Értelmes ember pedig nem tekinti célnak, hogy "dögöljön meg a szomszéd tehene".
    Lejáratod az egyetemet, a hallgatókat, a tanárokat. Összevágod az anyagokat, ollózol, mocskolódsz, alaptalanul.
    Miért?
    Megkért rá valaki? Fizetnek neked ezért? vagy esetlegesen annyira a lelkedbe gázolt az egyetem, hogy másképpen már nem tudod oltani bosszúszomjad?

    Várom válaszod, Üdv:
    János

    VálaszTörlés
  10. Mi ez az egész? Miért lett belinkelve egy tavalyi Ítélet-cikk? Mi a lófasz köze van a kettőnek egymáshoz. A másik, az ügyhöz kapcsolódóan: a kérdés az, hogy a cigányozás, a zsidózás mögött van-e igazság... Erről még senki nem beszélt, csak arról, hogy nem lehet zsidózni. De miért is nem?

    VálaszTörlés